tirsdag 26. november 2013

I can see the finish line

Det begynner sakte, men sikkert å gå opp for meg at det virkelig nærmer seg termindato. Strategien min har vært å tenke minst mulig på hvor lenge det er igjen og heller holde meg opptatt med ting som får tiden til å gå så fort som mulig. Dette har fungert fint, men det blir vanskeligere og vanskeligere å ikke begynne å vente på at noe skal skje. 


I vår virket det uendelig lenge til jul, men nå er det bare dager igjen til desember! Permisjonen har bare vært en slags drøm i det fjerne, men nå har jeg bare èn ordinær dag igjen på jobb. Eksamen, som på en måte markerer målstreken på arbeidsåret 2013 for min del, er bare en uke unna. I dag har vi vært hos jordmor og snakket om fødselen, og jeg ser at Fotballfrue har fått sin lille jente. Hun har hele tiden lagt bare noen uker foran meg, så det at hun har født, minner meg på at det ikke er lenge igjen!

For å ikke begynne å stresse og for å få en mest mulig behagelig graviditet, har jeg valgt å fokusere på en ting av gangen. Jeg har laget meg noen regler og senket kravene til meg selv. For eksempel har jeg nesten ikke jobbet overtid siden jeg fant ut at jeg var gravid. Jeg har også slurvet litt med husarbeidet. Jeg har heldigvis en usedvanlig pliktoppfyllende mann som har vært veldig flink til å ta sin del, men noen av de tingene som jeg vanligvis tar, har jeg rett og slett valgt å utsette. For eksempel har jeg ikke vasket vinduene og skurt dusjen skikkelig siden i sommer.


Trening og andre aktiviteter har også blitt kraftig nedprioritert i det siste. Jeg har hatt nok med å komme meg på jobb, lage middag og blogge i løpet av uken, og i helgene har jeg forsøkt å kun planlegge en aktivitet eller et besøk, slik at jeg er sikker på å få slappet av litt og gjort mer babyrelaterte ting, som for eksempel å sy.

Jeg har bevisst ikke laget en fysisk "to do-liste" med ting som må gjøres før fødselen, fordi jeg vet at jeg fort lar meg stresse hvis jeg ikke får haket av ting fort nok. Jeg har derimot en mer overordnet liste i hodet og denne begynner faktisk å nærme seg fullført. Det som gjenstår, er siste dag på jobb i morgen, eksamen på tirsdag og så kan jeg endelig konsentrere meg 100% om meg selv og den lille i magen.


Jeg har bevilget meg selv en fridag før jeg begynner å lese til eksamen, så på torsdag skal jeg bare gjøre akkurat det jeg vil. Sove midt på dagen, kanskje? Sy ferdig en bukse jeg har begynt på, vaske babytøy eller organisere stellebordet? Gleder meg!

5 kommentarer:

 1. Så spennende! Kos deg masse fremover :-D

  SvarSlett
 2. Hei! Hvordan går det? Har babyen kommet? Håper dere har det fint, uansett! :-)
  EU

  SvarSlett
 3. Hm - nå blir jeg så smått bekymret. Håper alt er vel!

  SvarSlett
 4. Sjekker bloggen din titt og ofte for å se om det har hendt noe!
  Din blogg kommer opp hver gang jeg googler en ny graviditetsuke :) nå er jeg i uke 31 :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Har babyen din kommet? Hvis ikke nærmer det seg vel nå. Du må ha masse lykke til i hvert fall. Du har mye å glede deg til :-)

   Slett