mandag 11. november 2013

Torsk med spekeskinke servert med potet- og sellerirotmos, gulrot og soyasmør

Kanskje ikke verdens smidigste navn, men det forklarer i hvert fall hva retten inneholder.. 


Hvis du vil lage det samme, trenger du:
  • 3 torskeloins
  • 6 sneier spekeskinke
  • 6 små poteter
  • 1/2 sellerirot
  • Litt ruccolasalat
  • 1/2 dl fløte
  • 1 ss creme fraiche
  • salt og pepper
  • 2 gulrøtter
  • 50 g smør
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss soyasaus 

Start med å skrelle poteter og sellerirot og kok de møre i vann. Skrell gulrøtter og gjør de klar til koking, men vent gjerne litt med å sette de på kok.



Tørk av torskeloinsene og snurr spekeskinke rundt de. Hakk sjalottløk og stek den gyllen i smøret. Husk å sette gulrøttene på kok slik at de blir ferdige cirka samtidig som resten.



Stek torsken cirka 3 minutter på hver side i litt smør. Tilsett soyasaus i smøret og la det koke i noen minutter.




Når potetene og selleriroten er møre, heller du av vannet, tilsetter fløte, creme fraiche, salt og pepper og lager mos. Tilsett til slutt litt ruccolasalat.



Ett lite tips er å være forsiktig med saltet da retten inneholder flere naturlig salte elementer.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar