onsdag 18. september 2013

Hjemmelagde fiskepinner med potetbåter og råkostsalat

Som så mye annet er fiskepinner best når du lager dem selv - og det er ikke vanskelig heller. Det er selvfølgelig litt mer arbeid og søl enn om du kjøper frosne ferdigpinner, men det er virkelig verdt det, spør du meg. I tillegg til at det smaker bedre, har du jo også full kontroll på hva du faktisk får i deg. 

Til to personer trenger du:

  • 4 små torskefileter
  • Hvetemel med litt salt og pepper
  • Egg
  • Griljermel
  • 6 små poteter
  • 1 gulrot
  • 1/2 agurk
  • 1/4 issalat
  • Hvitvinseddik og sukker 
  • Rømme, sweet chili saus, salt og pepper
Start med å tine fisken i mikroen. Mens den tiner, vasker og deler du opp potetene i passende båter. Jeg koker de i mikroen til de begynner å bli mør, men dette kan selvfølgelig gjøres i panne også. Sett stekeovnen på 200 grader.


Når fisken er nesten tint, tar du den ut og skjærer den opp i passende biter. Det er lettere å skjære den opp når fisken fremdeles er litt frossen og ikke deler seg. Hvis du har dårlig tid, kan det være greit å dele filetene i større biter enn tradisjonelle fiskepinner siden hver pinne må dyppes i tre forskjellige ingredienser før de stekes. Fordel hvetemel med ønsket krydder, for eksempel salt og pepper, egg og griljermel i tre skåler.


Rensk og del opp gulrot, agurk og salat. Del opp salaten i food processor, eller for hånd. Smak til med eddik og sukker, ca 1 ss av hver. Fordel de halvkokte potetene i en ildfast form og hell over litt olivenolje og salt og pepper.



Stek potetene i ovnen til de er gyllen - det bør ikke ta mye mer enn ti minutter. Dypp fisken i mel først, så egg og til slutt griljermel. Dette er litt grisete og tar litt tid, men hvis du tar flere biter på en gang og bruker fingrene, går det egentlig ganske fort. Stek fiskepinnene på middels varme til de er gyllen og fin.


Mens fiskepinnene steker, blander du rømme, sweet chili saus, salt og pepper.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar