tirsdag 24. september 2013

Fylte pannekaker

J har lenge hintet om at det hadde vært godt med fylte pannekaker til middag eller kvelds en dag. Dette er ikke noe jeg har laget mange ganger tidligere, men i helgen bestemte jeg meg for å prøve. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften fra Matprat, men droppet ostesausen.

Hvis du vil lage det samme trenger du:

  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 5 dl melk
  • 3 stk egg
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 hakket løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpure
  • Salt, pepper, chilipulver, spisskummin og tobasco
  • 1 dl vann
  • Ost
  • Nachos chips
Ha i mel og salt i en bolle og visp inn melken til en jevn og glatt røre. Rør inn eggene tilslutt. La røra svelle i ca. 30 minutter.


Mens pannekakerøren sveller, lager du fyllet. Stek kjøttdeig og legg den over i en annen panne. Stek så løk og hvitløk i litt smør og legg det over i samme panne som kjøttdeigen. Tilsett tomater, tomatpure og vann og la fyllet småkoke mens du steker pannekakene.




 Stek 6 pannekaker i litt smør på middels varme. 


Smak til fyllet med salt, pepper, chilipulver, spisskummin og tobasco. Du kan selvfølgelig bruke andre krydder også, som for eksempel basilikum som vist i oppskriften på Matprat, men vi ville ha en litt mer meksikansk variant og valgte derfor chili, spisskummin og tobasco i stedet.


Fordel så mesteparten av fyllet i pannekakene, legg på ost og knuste nachos og rull de sammen. Legg de i en ildfast form, fordel resten av fyllet over pannekakene og topp med nachos og ost. 



Gratiner pannekakene i ovnen til osten er gyllen - cirka 10 minutter på 200 grader. Server med rømme på toppen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar