Til to personer trenger du:
- 4 små torskefileter
- Hvetemel med litt salt og pepper
- Egg
- Griljermel
- 6 små poteter
- 1 gulrot
- 1/2 agurk
- 1/4 issalat
- Hvitvinseddik og sukker
- Rømme, sweet chili saus, salt og pepper
Når fisken er nesten tint, tar du den ut og skjærer den opp i passende biter. Det er lettere å skjære den opp når fisken fremdeles er litt frossen og ikke deler seg. Hvis du har dårlig tid, kan det være greit å dele filetene i større biter enn tradisjonelle fiskepinner siden hver pinne må dyppes i tre forskjellige ingredienser før de stekes. Fordel hvetemel med ønsket krydder, for eksempel salt og pepper, egg og griljermel i tre skåler.
Stek potetene i ovnen til de er gyllen - det bør ikke ta mye mer enn ti minutter. Dypp fisken i mel først, så egg og til slutt griljermel. Dette er litt grisete og tar litt tid, men hvis du tar flere biter på en gang og bruker fingrene, går det egentlig ganske fort. Stek fiskepinnene på middels varme til de er gyllen og fin.
Mens fiskepinnene steker, blander du rømme, sweet chili saus, salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar