søndag 21. juli 2013

Vårt lille paradis

Helt siden vi planlagte husets og garasjens plassering på tomten har vi drømt om hvor fint vi skulle få det bak huset og garasjen. Tomten vår ligger midt i et byggefelt, vi har naboer på alle kanter og det blåser ganske mye her, så planen var å skape et skjermet område der vi hadde ly for både naboer og vind.


Vi hadde snakket mye om hvordan vi ville ha det og vi har til og med søkt om å få være med på "Tid for hjem" en gang, men vi begynte ikke å virkelig planlegge før i vår. Vi visste at vi ville ha levegger, tak, utekjøkken, en stor spiseplass og et "loungeområde". Til slutt ble vi enige om lay outen dere ser på disse bildene.

De to bedene som avgrenser spiseplassen er murt i lecastein og blomstene er fra Blomsterverkstaden. I hvert bed er det plassert to spotter som, i likhet med spotter i terrassegulvet og trappen til inngangsdøren vår, slår seg på hver kveld.

Selve spiseplassen er ikke helt ferdig enda. Vi har kjøpt tolv nye stoler, men bordet som J skal lage, er ikke ferdig enda. Planen er altså å spesiallage et bord med god plass til tolv personer og masse mat.


Kjøkkenet er det billigste IKEA-kjøkkenet, så det blir spennende å se hvordan det tåler å stå ute. Vi har også kjøpt en vask og et lite kjøleskap, men de er, som dere ser, ikke montert enda.


Over benkeplaten har J laget en hylle og montert en skinne fra IKEA. Jeg har plantet gressløk, sitronmelisse og oregano. Både gressløken og sitronmelissen har faktisk overlevd i et bed på fremsiden av huset siden i fjor, mens oreganoen er ny i år.


For å gjøre det mest mulig funksjonelt, har jeg kjøpt inn eget servise, glass og bestikk til utekjøkkenet. Dette fungerer veldig bra og jeg er sikker på at det gjør det enklere å bruke kjøkkenet mer.
 

Sofaen og eggestolen kjøpte vi på Plantasjen i fjor og tanken var egentlig å ha de på terrassen foran huset, men når vi planlagte dette området, innså vi at vi ikke kom til å bruke den andre terrassen så mye lenger, og bestemte oss derfor  for å flytte disse møblene opp.Vi bestemte oss, som nevnt tidligere, for å kombinere innvielse av den nye terrassen med annonsering av graviditeten. For å nå deadlinen, som var 9. juni, hadde J kun tre uker på seg fra han begynte, til han måtte være ferdig. Han jobbet knallhardt nesten hver kveld og helg, og ble, til tross for at flere var skeptiske, ferdig i tide. Det gjenstår selvfølgelig litt maling, nytt bord og noen andre småting, men dette får vi ta etter hvert.


Eggestolen er "min plass", og jeg elsker den. Puffen er fra Living.


I tillegg til de tre områdene vi har definert, har vi en stor åpen plass også. For øyeblikket har vi bare plassert to Baden Baden-stoler som vi fikk av besteforeldrene mine her, men på sikt drømmer vi om et boblebad.Jeg har innredet området, og jeg har prøvd å gjøre det sommerlig ved å bruke mer farger enn jeg har gjort inne, og personlig ved å implementere bilder av oss og bilder jeg har tatt selv.


Jeg har brukt mange lys og telysholdere i interiøret, og det er kjempekoselig om kvelden. Disse hengende telysholderne fant jeg på Nille for 5 kroner per stykk!


Tørkerullen tredde jeg innpå en tom rull med aluminiumsfolie og hengte den på krokene fra IKEA - så enkelt og så praktisk. Serveringsbrettet er fra Blomsterverkstaden.


I mellom den nye terrassen og inngangspartiet på huset, har J lagt belegningsstein, og i trappen er det montert fem spotter som styres av et tidsur. Jeg skal prøve å få tatt noen skikkelige "by night"-bilder som jeg kan vise i et annet innlegg.


Dette er altså vår lille bit av paradis. Det har blitt minst like fint som jeg forestilte meg og jeg gleder meg til mange fine år her!


2 kommentarer: