tirsdag 18. februar 2014

De utrolige årene

I dag har vi vært på noe som heter "De utrolige årene". Dette er et babyprogram som er vel etablert i land som Danmark, England, Wales og USA. Utvalgte kommuner i Norge kan nå tilby dette programmet til førstegangsforeldre som ønsker å delta.

Programmet har fokus på babyene som intelligente og lærende individer, og hvordan foreldre kan gi god stimulering til babyenes motoriske, emosjonelle og språklige utvikling. Et annet viktig og sentralt tema er hvordan en kan legge til rette for en god og trygg tilknytning. 


Det var åtte babyer på samlingen i dag. De fleste hadde bare mammaen med, men Jenny og en annen baby hadde også pappaen med. I dag snakket vi litt om det å bli foreldre og hvordan man kan kommunisere med babyen og lese deres signaler. 

Det var absolutt interessant, men jeg vet ikke om jeg lærte så veldig mye nytt i dag. Det var vel heller det at vi fikk bekreftet at vi er på riktig spor med det vi har gjort til nå. Det var også litt vanskelig å ha fullt fokus på "undervisningen", siden det stort sett alltid var minst en baby som var litt urolig. 

Neste tirsdag er det visst vinterferie, så da blir det ikke samling, men tirsdagen etter det er samling nummer to. Til da har vi fått en del vi skal lese og jobbe med.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar