- 4 dl vann
- En pakke tørrgjær
- Ca 2 ss olje
- Ca 1 ts salt
- 8-10 dl mel
Start med å blande vann, gjær, olje og salt. Tilsett så melet. Tilpass mengden slik at du får en fast og fin deig å jobbe med.
La deigen heve i minst 20 minutter. Kna den så i noen minutter og kjevle ut en bunn som dekker hele stekebrettet. Legg bunnen på brettet , stikk bunnen med en gaffel for å forhindre at den hever i ovnen og forstek så bunnen til den er litt gyllen.
Til fyllet trenger du:
- 600 g kjøttdeig
- 1 boks hakkede tomater
- 1 løk
- 3-4 fedd hvitløk
- Basilikum/Oregano/Pizzakrydder
- Salt og pepper
- Tobasco-saus
Stek kjøttdeigen, hakk løken og smak til med krydder. Jeg bruker en Kitchen Chef fra Tupperware til å hakke løk og blande fyllet med før jeg steker det sammen med kjøttdeigen, men dette kan du selvfølgelig gjøre for hånd også.
I tillegg topper jeg pizzaen med bacon, ananas, mossarello og vanlig ost. Stek pizzaen i 20 minutter eller til baconet er stekt og osten gyllen.
Server pizzaen med salat og dressing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar