torsdag 29. august 2013

Surrehue

Jeg trodde ammetåka skulle slå inn etter fødselen. Ammetåka er sikkert ikke riktig begrep for det jeg opplever om dagen, men noe er definitivt annerledes. Jeg pleide jo å være "dronningen av multitasking", men nå om dagen greier jeg visst ikke å ha to tanker i hodet samtidig uten å glemme noe.


I dag ville jeg lage suppe til middag og mens jeg holdt på kom jeg plutselig på at jeg burde ta bilder i tilfelle jeg ville blogge oppskriften en gang. Mens jeg holdt på å steke grønnsaker og koke opp vann, ringte telefonen min. Det var sjefen til sjefen - definitivt en samtale jeg måtte ta.

I det jeg tok telefonen kom jeg på at den hadde varslet meg om 10 % strøm for litt siden. Mens jeg snakket med sjefen til sjefen, pakket jeg opp kofferten fra jobbturen jeg var på fra tirsdag til onsdag. Samtidig som jeg forsikret han om at jeg skulle ta tak i saken han bekymret seg for asap, lette jeg febrilsk etter laderen - først i kofferten, så i vesken min. 

Heldigvis avlsuttet vi samtalen før telefonen døde. Jeg lette etter laderen en gang til og  prøvde å tenke tilbake til onsdags morgen når jeg pakket kofferten og sjekket ut av hotellet. Jeg husker at jeg tenkte "nå må jeg ikke glemme telefonladeren". Videre er jeg ganske sikker på at jeg la laderen nederst i kofferten min, men det kan jeg jo umulig ha gjort. 


Samtidig som jeg snakket i telefonen og lette etter laderen, registrerte jeg også at J heldigvis tok action på kjøkkenet og fjernet grønnsakene jeg holdt på med fra den varme platen. Etterpå kunne han fortelle at han hadde fjernet grønnsakene og pannen som jeg trodde jeg hadde hatt vann i. Det viste seg at jeg hadde glemt å ha vann i pannen! Jeg kunne ikke tro det. Litermålet stod tomt ved siden av vasken og jeg hadde satt platen på full "boosterfunksjon" for å koke opp vannet fortest mulig...

Jeg tror jeg skulle til å koke opp vannet når jeg kom på at jeg burde ta bilder og dermed glemte hele vannet, men det virker jo helt utrolig at jeg kan ha lagt lokket på og satt platen på uten å registrere at pannen var tom... 

Jeg vet at ammetåka er en midlertidig tilstand, men hva med den surringen jeg opplever nå i graviditeten - er dette vanlig, og går det over? Får jeg tilbake mine "multitaskingevner" på "den andre siden"?

2 kommentarer:

 1. Jepp! Kjenner meg SÅ godt igjen. Jeg er vanligvis den kontrollerte og organiserte i forholdet, men den siste tiden har jeg vært en surrebukk uten like! Har låst døra til leiligheten vår for å gå på butikken, lagt fra meg nøkkelen på dørmatta (!!!) og gått ut av oppgangen. Så har jeg hørt døren smekke bak meg og tenkt: "hmmmmm.. føler at det er noe jeg har glemt". Og der står man jo, da - og venter på en nabo eller på at mannen skal komme hjem fra jobb, så man får kommet seg inn i hjemmet igjen.
  I tillegg glemmer jeg daglig enten mobil, nøkkel eller bankkort på kommoden i gangen.. Herregud, sier jeg bare!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at det ikke er bare meg! Tror kanskje du er enda verre enn emg og... :-)

   Slett