lørdag 2. november 2013

Lappeteppe

I dag har jeg sydd ferdig lappeteppet til minien i magen. Jeg laget til alle lappene for noen uker siden, men har ikke hatt tid eller ork til å jobbe mer med det før i dag.  Jeg hadde kjøpt et stoff med uglemønster, og valgte derfor å tilpasse størrelsen på lappene til størrelsen på uglene. Hver lapp ble derfor 15x16 cm. Antall lapper valgte jeg ut i fra hvor stort jeg ville ha teppet - det ble til slutt 35 lapper totalt.

Jeg startet med å sy sammen de fem diagonale remsene som vist på bildet til høyre under. Jeg oppdaget ganske fort at rutene ikke kom til å treffe helt perfekt og vurderte å bruke mer presisjon i syingen og måle hvor sømmen måtte bli for at det skulle bli finest mulig, men jeg konkluderte med at det ikke var verdt det. Jeg er jo nybegynner, så det får bare være litt ujevne ruter. Videre sydde jeg de diagonale remsene sammen og klippet til stoffet jeg skulle ha rundt kanten.Det neste jeg gjorde var å sy på kanten rundt teppet. Så klippet jeg til vatten, festet den med nåler og sydde den fast som vist på bildene under.Til slutt klippet jeg til bakstykket, festet det med nåler til fremsiden, sydde det sammen, vrengte teppet og sydde for hånd hullet jeg brukte til å vrenge teppet.
 


Jeg vil si meg sånn passe fornøyd med resultatet. Med tanke på at det er mitt første lappeteppe og at jeg har gjort alt uten mønster, synes jeg det ser greit ut, men om man studerer teppet på nært hold, ser man at det er langt fra perfekt. Fint langt i fra, men langt i fra fint, som man sier :-)13 kommentarer:

 1. Visst er det fint !!

  SvarSlett
 2. Eg syns du e skikkelig flink lisa :) heldige babyjento ;)

  SvarSlett
 3. Så fint teppe! Heldig liten baby. :-) Synes det virker som om du stiller høye krav til deg selv og til det du lager. Flott å være nøye - men lov å være fornøyd også! Lykke til i innspurt-ukene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-) Stiller nok liltt høye krav til meg selv, ja..

   Slett
 4. Kjempefint! Hvor fikk du tak i det fine stoffet med uglemønster? Heldige babyen som har en så flink mamma :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Uglestoffet er kjøpt på Stoff&Stil :-)

   Slett
 5. Enig! Så fint, og all grunn til å være fornøyd! :)

  SvarSlett
 6. Så flink du er! Det er alltid rom for å perfeksjonere, men det er ikke alltid nødvendig :) og dette er en av de gangene mener jeg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-) Det var det jeg også fant ut - det hadde blitt for mye arbeid. Det er bedre å fullføre noe som ikke er perfekt enn å bruke så mye tid på å gjøre det perfekt at man aldri gidder å gjøre det igjen.. :-)

   Slett
 7. Hei!

  Hvilke mål brukte du på lappene? Og hvor stort er teppet ferdig?
  Jeg skal til å begynne med lappeteppe til gutten min selv :)

  SvarSlett