torsdag 12. april 2012

Kryddersmør

Etter en relativt lang - og uplanlagt - bloggepause satser jeg nå på å være i gang med regelmessig blogging igjen. Dagens innlegg kommer på oppfordring fra min søster som gjerne ville vite hvordan jeg lager kryddersmør.

Jeg pleier å bruke romtemperert Tine Smør som basis. Alle mengder tar jeg på øyemål - en klatt smør, et lite hvitløksfedd, en knipe salt, litt pepper og et par blader av en eller annen krydderplante. I dag brukte jeg litt basilikum og litt persille.


Så er det bare å kjøre smøret glatt med en stavmikser og servere! Jeg pleier å servere smøret i små skåler fra IKEA, men om man ønsker å gjøre mer ut av det kan man for eksempel fordele det i små silikonformer som fryses en stund før smørfigurene tas ut.


Den andre varianten jeg pleier å lage er paprikasmør. Dette gjøres på akkurat samme måte, men med grillet paprika i stedet for hvitløk og urter.


Denne varianten av grillet paprika kjøper jeg på Safari og jeg bruker den i nesten alt jeg lager (som passer sammen med paprika selvfølgelig).


Håper noen ble inspirert til å lage sitt eget kryddersmør - det er virkelig like enkelt som det ser ut :-)

2 kommentarer:

  1. Hjemmelaget er best! Jeg anbefaler hakket fersk persille, hvitløk og chili og bland sammen med tine meieri smør. Blandes grovt sammen med gaffel ikke stavmikser. like godt i bakt potet som på biffen ;)

    SvarSlett