tirsdag 13. mars 2012

Hjemmelaget

..er alltid best og om en kan et par grunnoppskrifter er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan lage. En enkel oppskrift på suppe kan lett varieres med ulike grønnsaker, som igjen kan serveres med ulike tilbehør - for eksempel kylling, laks, spekeskinke, reker osv. I helgen laget jeg aspargessuppe med bacon og foccacia.


Først hakket jeg asparges og charlotteløk. Deretter freste jeg løken blank i litt smør og tilsatte hvitløk før jeg kokte løken og asparges i vann og kyllingkraft til aspargesen var mør. Aspargestoppene tilsatte jeg mot slutten av koketiden slik at de beholdt "crunchen".Til slutt kjørte jeg asparges og løkblandingen med stavmikser (husk å ta ut aspargestoppene) og tilsatte melk, fløte og creme fraiche. Her kan du bruke det du har - enten fløte, melk, creme fraiche eller en blanding. Kok i et par minutter, smak til med salt og pepper og tilsett eventuelt mer vann hvis suppen er for tykk. Jeg tilsatte også baconfettet i min suppe.
Suppen ble som sagt servert med bacon og foccacia. Rett før servering hadde jeg også på et par dråper balsamico creme.

Ekstra gøy er det når mannen - som vanligvis er skeptsik til alle supper som ikke inneholder enorme mengder kjøtt eller fisk - omtrent sleiker skålen sin ren :-)

2 kommentarer:

  1. Flott innlegg, takk for inspirasjon! Jeg er god på sauser med samme tanke om grunnoppskrift - nå ser jeg at heller ikke supper bør lages fra en pose lenger.. :)

    SvarSlett
  2. Så gøy at du ble inspirert og tusen takk for tilbakemelding :-)

    SvarSlett