Is hører med til sommeren og etter at jeg fikk isbollen som
hører til Kitchen Aiden min, har jeg laget en del hjemmelaget is. Hvis jeg har
laget pavlova har jeg for eksempel som regel noen eggeplommer til overs som det
passer fint å lage fløteis av. I tillegg har jeg laget litt saftis av fersken
og klementin, men denne gangen har jeg prøvd meg på yoghurtis. Oppskriften fant
jeg på Mammadamens blogg for noen uker siden.
Fremgangsmåten var ganske enkel: Kok opp vaniljestang og
–frø med vann, sukker og honning. Mens laken kjøler seg ned, moser du
bringebærene med stavmikser, siler bort frøene og tilsetter vann og melis.
Tilsett så yoghurt og melk i laken og fordel bringebærblandingen i isformer,
før du til slutt fyller opp med yoghurtblandingen. Sett ispinnene i frysen og
nyt hjemmelaget is neste dag.
Isen ble god den, men ekte fløteis er fremdeles min
favoritt. Oppskrift på dette kommer nok ved en senere anledning.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar