fredag 29. juni 2012
Ost og vin
Harryvarianten av ost og vin er rødvin og ostepop. En tidligere kollega av meg var veldig glad i denne kombinasjonen, og jeg må si meg enig. Kanskje ikke det mest sofistikerte man kan helle i seg en lørdagskveld, men godt nok for meg :-)
tirsdag 26. juni 2012
Vera Wang for Wedgwood
Her kommer et lite tips for alle som skal gifte seg: Når man registrerer ønskeliste hos enkelte butikker, får man to champagneglass som kan brukes på den store dagen. Hos Glass Thomsen får man spesialdesignede Vera Wang-glass - kun for brudepar.
Jeg registrerte listen på internett og gikk inn i butikken etterpå og fikk glassene. De var lekkert pakket inn i en flott eske og det er nesten sånn at jeg ikke tørr å bruke de, men vi får vel heller prøve å være litt forsiktig med dem..
Nå begynner det virkelig å nærme seg. Jeg tror vi har kontroll på det meste, men det er fremdeles mye som gjenstår, så det blir nok noen hektiske dager fremover!
Jeg registrerte listen på internett og gikk inn i butikken etterpå og fikk glassene. De var lekkert pakket inn i en flott eske og det er nesten sånn at jeg ikke tørr å bruke de, men vi får vel heller prøve å være litt forsiktig med dem..
lørdag 23. juni 2012
Grillkos
Jeg elsker å grille og jeg liker å eksperimentere med stadig nye ting på grillen. For en stund siden prøvde jeg meg på scampi og foccacia. Scampien ble marinert i "Grillkongen Craig"s supersaftige blanding for scampi og foccaciaen laget jeg på vanlig måte - bortsett fra at jeg stekte den på grillen i stedet for i ovnen.
I tillegg lagde jeg min første vellykkede majones og en annen dipsaus til scampien. I stedet for smør til brødet, brukte jeg olivenolje med balsamico creme.
I tillegg lagde jeg min første vellykkede majones og en annen dipsaus til scampien. I stedet for smør til brødet, brukte jeg olivenolje med balsamico creme.
Sammen med en god salat og et glass hvitvin ble dette en meget deilig lunsj i solen!
onsdag 20. juni 2012
Tilbehør til den store dagen
Jeg tror jeg er i boks med alt tilbehøret til den store dagen. Sløret er forloveren min, Linn, sitt fra hun giftet seg i fjor og jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal bruke det enda, men det er i hvert fall klart i tilfelle.
Skoene er fra Mani - de sitter godt på foten og jeg tror ikke det skal bli noe problem å gå med de en hel dag.
Siden kjolen ikke er stroppeløs, og det er litt mye "going on" har jeg valgt små øredobber og kun et enkelt armbånd.
Jeg kjøpte tiaraen på samme sted som jeg har kjøpt kjolen min - på Belle Amie i Bergen, men da jeg var på prøvetime hos frisøren føltes det bare helt feil med en tradisjonell tiara i kombinasjon med den frisyren jeg har bestemt meg for, så da foreslo frisøren å bruke den på en alternativ måte. Dermed skal tiaraen plasseres bak på hodet i stedet for på toppen - og det tror jeg blir bra :-)
Skoene er fra Mani - de sitter godt på foten og jeg tror ikke det skal bli noe problem å gå med de en hel dag.
Siden kjolen ikke er stroppeløs, og det er litt mye "going on" har jeg valgt små øredobber og kun et enkelt armbånd.
Jeg kjøpte tiaraen på samme sted som jeg har kjøpt kjolen min - på Belle Amie i Bergen, men da jeg var på prøvetime hos frisøren føltes det bare helt feil med en tradisjonell tiara i kombinasjon med den frisyren jeg har bestemt meg for, så da foreslo frisøren å bruke den på en alternativ måte. Dermed skal tiaraen plasseres bak på hodet i stedet for på toppen - og det tror jeg blir bra :-)
mandag 18. juni 2012
Alternativ bruk av lykt
Jeg har vist denne blomsten en gang tidligere. Det var rett etter jeg hadde plassert blomsten i lykten, og jeg var slett ikke sikker på at den kom til å overleve inni der.
Nå har den overlevd i flere måneder og den ser ut til å trives riktig så godt. Det man må tenke på om man vil plassere en blomst i en lykt er selvfølgelig at åpningen i lykten er stor nok til å få blomsten inn. Jeg valgte å bytte ut potten på blomsten med en avskåret brusflaske for et renere inntrykk og det har funket fint.
fredag 15. juni 2012
Sitronhjørnet på kjøkkenet
onsdag 13. juni 2012
Restesmoothie
I dag har jeg latt meg inspirere av min nye kokebok - "Restekjærlighet", kjøpt på Coop Mega. Den gir tips til nye og fristende måter å bruke rester på. Visste du at vi i Norge kaster 25 % av all maten vi kjøper? Det er jo helt sykt! Jeg skal i hvert fall gjøre mitt for å redusere matavfallet her i huset.
Jeg hadde noen blåbær, jordbær og litt ananas som hadde begynt å bli litt slapp, stående etter helgen. Det eneste jeg gjorde var å tilsette et par skjeer is per glass og kjøre alt sammen med en stavmikser.
Kan absolutt anbefales!
Jeg hadde noen blåbær, jordbær og litt ananas som hadde begynt å bli litt slapp, stående etter helgen. Det eneste jeg gjorde var å tilsette et par skjeer is per glass og kjøre alt sammen med en stavmikser.
Kan absolutt anbefales!
mandag 11. juni 2012
It's in the details
Jeg har fått noen tilbakemeldinger på at jeg oppdaterer bloggen litt for sjelden - det er jo selvfølgelig koselig at folk liker bloggen, men samtidig er det ikke alltid like enkelt å finne noe å blogge om. Dette startet som en byggeblogg, utviklet seg mot en interiørblogg etter at vi flyttet inn og har nå blitt en slags hybrid, eller hva jeg skal kalle det - litt interiør, litt fremdrift på hus og hage, litt mat, litt bryllup og litt hverdag.
Søsteren min er en av de som har kommentert mangelen på oppdateringer, men hun hadde heldigvis også noen forslag til blogginnlegg. Hun har lagt merke til at disse hjertene går igjen i interiøret og foreslo at jeg kunne lage et eget innlegg om de.
Jeg kjøpte enkelt og greit et brett med slike hjerter på Nille og plasserte de rundt omkring. Jeg syns de er med på å skape en helhet i interiøret - på en enkel (og billig) måte.
Søsteren min er en av de som har kommentert mangelen på oppdateringer, men hun hadde heldigvis også noen forslag til blogginnlegg. Hun har lagt merke til at disse hjertene går igjen i interiøret og foreslo at jeg kunne lage et eget innlegg om de.
Jeg kjøpte enkelt og greit et brett med slike hjerter på Nille og plasserte de rundt omkring. Jeg syns de er med på å skape en helhet i interiøret - på en enkel (og billig) måte.
lørdag 9. juni 2012
Morgenstund
I går hadde vi besøk av søsteren min, hennes utkårede - Mr. O - og søsteren til J. Søsteren til J har også overnattet på vårt fine gjesterom, så i dag var det dekket til frokost for tre i baren på kjøkkenet.
Goood lørdag til alle som titter innom!
Salt- og pepperbøssene fra Georg Jensen var en bursdagsgave fra snille venninne I og eggevarmerne er laget av en annen god venninne - en av flere som begynner på L. Kanskje jeg bare skal begynne å skrive hele navnet på folk..?
Senere i dag skal vi å se på at I konkurrerer i Distriktsmesterskapet i Blomsterdekorering - heia Ingvill Marie Svenheim! Hun skal selvfølgelig lage buketten og resten av blomstrene til bryllupet vårt også. Hun har fått frie tøyler og det hun har planlagt til nå høres helt fantastisk ut!
Goood lørdag til alle som titter innom!
mandag 4. juni 2012
Pizza på grillen
Forrige helg var det Js tur til å bli drukket ut - han ble hentet på jobb fredag og kom ikke hjem før søndag. Fredagen brukte jeg og søsteren min på å jogge, lage mat og se "The Voice"-finalen - i ettertid har jeg funnet ut at siste lørdag i mai er "søsterdagen", så vi kan vel si at vi feiret den en dag på forskudd :-)
Siden det var så fint vær, stekte vi pizzaen på grillen. Inspirasjonen fikk vi selvfølgelig fra "Grillkongen Craig". Vi lagde to små bunner, la de rett på grillen i et par minutter, snudde de og la på fyllet.
Selve fyllet laget vi av hermetiske tomater, hvitløk, olivenolje, oregano, salt og pepper. I tillegg hadde vi på rødløk, paprika, plommetomater, mozzarella, norvegia og chorizoskinke. Bunnen ble skikkelig sprø og smaken litt "grillaktig" - dette kan virkelig anbefales til alle pizza- og grillelskere!
Siden det var så fint vær, stekte vi pizzaen på grillen. Inspirasjonen fikk vi selvfølgelig fra "Grillkongen Craig". Vi lagde to små bunner, la de rett på grillen i et par minutter, snudde de og la på fyllet.
Selve fyllet laget vi av hermetiske tomater, hvitløk, olivenolje, oregano, salt og pepper. I tillegg hadde vi på rødløk, paprika, plommetomater, mozzarella, norvegia og chorizoskinke. Bunnen ble skikkelig sprø og smaken litt "grillaktig" - dette kan virkelig anbefales til alle pizza- og grillelskere!