Jeg startet med å sette deigen til to tynne bunner:
- 3 dl vann
- 1 pk tørrgjær
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- ca 6 dl mel
Så lot jeg deigen heve i 20 minutter mens jeg laget fyllet og skar opp toppingen. Jeg satte også en pizzastein i ovnen som jeg satt på full guffe. Fyllet laget jeg av:
- Philadelphia ost, ca 150 g
- Rødløk, ca 1/2 stk
- Chili, ca 1/2 stk
- Hvitløk, ett par fedd
- Krydder, jeg brukte oregano og basilikum
- Brie
- Nøkkelost
- Blå Castello
- Hvit Castello
- Norvegia
- Tomat
- Paprika
- Avokado
Bunnen forstekte jeg til den ble gyllen på toppen, tok den ut og snudde den slik at jeg hadde fyllet på den gylne siden. Deretter stekte jeg pizzaene, fremdeles med ovnen på full guffe, til osten var smeltet og litt gyllen.
Bunnene ble kjempesprø og pizzaen ble smakfull og kjempegod. J snakket om den i flere dager etterpå :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar