For å lage suppen, trenger du:
- Kyllingkjøttdeig
- 1 egg
- Krydder (i mitt tilfelle Gourmet-krydder)
- Olje til steking
- Vann
- Poteter
- Purre
- Sjalottløk
- Smør til steking
- Oksefond
- Creme Fraiche
- Salt og pepper
Jeg starter med å lage kjøttbollene, men hvis du skal koke potetene i vann, ville jeg satt de på kok først av alt for å få de mør. Jeg koker de i mikroen i en potetkoker fra Tupperware, og det tar bare noen minutter.
Kjøttbollene lages enkelt ved å blande kjøttdeig, egg og krydder i en food prosessor, forme små kjøttboller og steke de i olje.
Legg de ferdige kjøttbollene til side og skrell og del opp poteter (hvis ikke du allerede har gjort det), purre og løk. Stek de forkokte potetene, purren og løken i litt smør. Kok samtidig opp vannet (jeg bruker 0,5 l til oss to) og tilsett oksefonden og de stekte grønnsakene.
Kok i noen minutter til alt er mørt, kjør suppen glatt med stavmikser og tilsett eventuelt mer vann for å få riktig konsistent. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt Creme Fraiche.
Serveres med godt brød, for eksempel naan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar