Da jeg var yngre var jeg ikke spesielt glad i å lage mat, og jeg trodde ikke at jeg kunne lage mat. Det gikk mye i Toro, Grandiosa og andre hel- og halvfabrikata, og jeg ville ikke engang vurdert å lage Bearnaisesaus eller gryterett fra bunnen. Nå
skal det sies at jeg strengt tatt sjelden lager absolutt alt helt fra
bunnen av nå heller – jeg bruker som oftest buljong eller ferdigkjøpt
kraft – men jeg har i hvert fall kommet langt fra der jeg var for noen
år siden.
Jeg har gått på noen smeller i løpet av min kjøkkenkarriere. Jeg og Linn brukte for eksempel kaffepulver i stedet for ferdigtrekt kaffe i en sjokoladekake en gang, og en annen gang brukte jeg upiskede eggehviter i en eller annen julebakst eller noe slikt. Nå har jeg lært, men jeg setter fremdeles pris på at det står for eksempel ”smeltet” eller ”romtemperert” smør i en oppskrift slik at det er umulig å misforstå.
Jeg
husker ikke nøyaktig når min interesse for matlaging oppstod, men jeg
tror det må ha vært en tre-fire år siden. Jeg og J bodde sammen i en
kjellerleilighet hos foreldrene mine og vi hadde et knøttlite og dårlig
utstyrt kjøkken. Vi hadde lenge byttet på å lage mat, men på ett eller
annet tidspunkt ble det slik at jeg laget mat og han vasket opp og
ryddet kjøkkenet. Etter hvert bestemte jeg meg også for at jeg ville kutte ut mest mulig hel- og halvfabrikata.
Som sagt, så gjort. I starten ble det mye googling
og oppskrifter på alt mulig, men etter hvert lærte jeg meg å sette
sammen enkle middagsretter selv ut av det vi har tilgjengelig eller det
som ser godt ut på butikken. Jeg vil tørre å påstå at jeg har blitt
ganske god på hverdagsmat, selv om jeg fremdeles kan gå på en smell
innimellom – for eksempel har det vist seg vanskelig å treffe med
korrekt mengde fersk chili, det blir enten for sterkt eller for mildt..
Når
det gjelder mer avansert mat, har jeg fremdeles mye igjen å lære. Jeg
sliter for eksempel med å steke store kjøttstykker og lage gode sauser,
og jeg er ikke så god på å utfordre meg selv på disse tingene, men jeg
håper på å få dreisen på dette etter hvert også.
Du e flink å laga mat kjære;) guuu,den me kaffien va vittig:) me sjønte da jo når da ikkje blei vått:) haha,me e komt oss:)
SvarSlett