mandag 4. november 2013

Hummingbird gulrotmuffins

En av mine absolutte yndlingskaker er Hummingbirds gulrotkake. Det var søsteren min som først introduserte meg for denne og hun laget den blant annet som bryllupskake i bryllupet vårt. Den er saftig og god og smørkremen komplementerer resten av kaken perfekt, synes jeg i hvert fall.


Når jeg hadde nabokveld fant jeg ut at jeg skulle lage muffins i stedet for kake siden jeg ikke visste hvor mange som kom. De som ikke ble spist, ble frosset ned og det fungerer kjempefint å ta de opp ved behov.

For å lage selve kaken, trenger du:
  • 300 g brunt sukker
  • 3 egg
  • 3 dl solsikkeolje
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/4 ts cumin
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 300 g revne gulrøtter
 Start med å skrelle og raspe gulrøtter. Bland så sukker, egg og solsikkeolje og tilsett mel og krydder mens maskinen går.



Tilsett til slutt de raspede gulrøttene og fordel røren i muffinsformer. Jeg tror jeg endte opp med 40 former. Stek muffinsene midt i ovnen på 170 grader i cirka 15 minutter og la de avkjøle seg på rist.



Hvis de ikke skal serveres samme dag, kan de fryses eller oppbevares i kjøleskap i noen dager. Jeg glemte å ta bilder når jeg laget smørkremen, men det er bare å blande ingrediensene og kjøre de i kjøkkenmaskin til en smidig krem.

Smørkrem:
  • 600 g siktet melis
  • 100 g romtemperert smør
  • 125 g kremost
  Til slutt er det bare å fordele kremen på muffinsene.




2 kommentarer:

  1. skal det være usaltet smør i glasuren? hadde satt pris på raskt svar :/ skal lage imorgen

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Egentlig skal det det, men jeg brukte vanlig Tine smør og det funket helt fint, men pass på at det er romtemperert :-) Lykke til!

      Slett