mandag 14. oktober 2013

Naanbrød

Til all indiskinspirert mat liker jeg å servere naanbrød, og det beste er selvfølgelig å lage de selv. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, men smaksatte de med olivenolje, hvitløk og salt i tillegg.

Deigen lages i to trinn. Til trinn 1 trenger du:
  • 1 pakke tørrgjær
  • 4 ss lunken melk
  • 2 ss sukker

Start med å blande gjær, melk og sukker og la det stå i noen minutter til det begynner å skumme litt.



Til trinn 2 trenger du: 
  • 450 gram hvetemel
  • 1/2 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 dl melk
  • 1 egg
  • 2 ss smeltet smør

    Bland alt det tørre, tilsett så gjærblandingen, melk, egg, smør og yoghurt og kjør deigen i kjøkkenmaskin i cirka 10 minutter. La så deigen heve i cirka en time.

    Når deigen nærmer seg ferdig hevet, blander du olivenolje, presset hvitløk og litt salt, hvis du vil smaksette brødene, vel og merke. Nå er det også på tide å sette på ovnen - gjerne på full guffe. Jeg steker også brødene på en pizzastein. Hvis du vil gjøre det samme, må den inn i ovnen for oppvarming nå.


    Kna deigen, del den opp i 8 like store emner, kjevle de til ønsket størrelse og pensle med olje og hvitløksblandingen.


    Legg brødene med den penslede siden ned på pizzasteinen, eller stekebrettet, pensle den andre siden og stek brødene på full guffe i noen minutter. Som dere ser var jeg litt uheldig med den ene "batchen" min, så det er viktig å følge godt med om du velger å steke på så høy temperatur. De smakte heldigvis godt allikevel.


     

2 kommentarer: