For å feire nyheten om at vi venter en liten jente, bestemte
jeg meg for å bake en kake til å ta med på familiekvelds hos mine foreldre. Jeg
valgte en oppskrift fra Godt.no på Suksessterte, men valgte å farge smørkremen
med rød konditorfarge for å gjøre den litt mer ”jentete”.
Kaken var ganske enkel å lage, men krever litt god tid siden
eggeblandingen må kjøles med før den piskes med smør. Jeg startet med å sette
ovnen på 175 grader og finne frem alle ingrediensene:
- 4 stk eggehvite
- 150 g melis
- 150 g malte mandler
- 1,5 ts bakepulver
Mandlene malte jeg i food processoren som jeg har lett tilgjengelig i et av kjøkkenskapene.
Jeg fortsatte med å piske eggehvitene. Når boblene i
eggehvitene var små og jevne, tilsatte jeg melis litt etter litt, og til slutt
vendte jeg inn malte mandler og bakepulver, og hadde massen i en kakeform.
Mens kaken stekte i 30 minutter, laget jeg fyllet.
Jeg
startet nok en gang med å finne frem alle ingrediensene:
- 6 stk eggeplommer
- 150 g sukker
- 2 dl kremfløte
- 1,5 ts vaniljesukker
- 150 g meirismør
Videre kokte jeg opp eggeplommer, fløte, sukker og
vaniljesukker på svak varme mens jeg rørte. I det blandingen koker opp, tykner
den, men pass på å ikke la den koke for lenge.
La eggeblandingen og smøret stå i romtemperatur i et par
timer, og pisk det til slutt sammen til en luftig krem.
Jeg tilsatte også
konditorfarge mens jeg pisket kremen min.
Jeg valgte også å toppe kaken med
noen oppdelte jordbær.
PS - jeg gikk bare med disse skoene ut i bilen og inn i gangen til foreldrene mine - for lengre turer er det kun joggesko og andre "myke" sko som gjelder.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar