Først hakket jeg asparges og charlotteløk. Deretter freste jeg løken blank i litt smør og tilsatte hvitløk før jeg kokte løken og asparges i vann og kyllingkraft til aspargesen var mør. Aspargestoppene tilsatte jeg mot slutten av koketiden slik at de beholdt "crunchen".
Til slutt kjørte jeg asparges og løkblandingen med stavmikser (husk å ta ut aspargestoppene) og tilsatte melk, fløte og creme fraiche. Her kan du bruke det du har - enten fløte, melk, creme fraiche eller en blanding. Kok i et par minutter, smak til med salt og pepper og tilsett eventuelt mer vann hvis suppen er for tykk. Jeg tilsatte også baconfettet i min suppe.
Suppen ble som sagt servert med bacon og foccacia. Rett før servering hadde jeg også på et par dråper balsamico creme.
Ekstra gøy er det når mannen - som vanligvis er skeptsik til alle supper som ikke inneholder enorme mengder kjøtt eller fisk - omtrent sleiker skålen sin ren :-)
Flott innlegg, takk for inspirasjon! Jeg er god på sauser med samme tanke om grunnoppskrift - nå ser jeg at heller ikke supper bør lages fra en pose lenger.. :)
SvarSlettSå gøy at du ble inspirert og tusen takk for tilbakemelding :-)
SvarSlett