søndag 10. august 2014

Fritidsproblemer?

J holder på å rydde - eller ommøblere, som jeg ville sagt - garasjen for ørtende gang. Jeg på min side har brukt de tre siste kveldene på å male et bilde til rommet til mini. Da jeg var ute å så hvor omfattende ryddingen hans var, sa jeg at det må jo se ut som om vi har for mye fritid.. 


Det er på ingen måte tilfelle - jeg har massevis av "mer fornuftige" ting jeg kunne brukt kveldene mine på. Og det er jo ikke til å stikke under en stol at jeg kunne ha kjøpt et minst like fint bilde.

Jeg har spurt meg selv om det er verdt å bruke så mye tid på dette ganske mange ganger i løpet av de timene jeg har brukt på bildet. Svaret er vel at det definitivt ikke er verdt det økonomisk sett, at det kanskje ikke er verdt det resultatmessig, men at jeg har hatt det utrolig gøy.


Søsteren min holder også på med litt plukk, så vi har nå putlet på mens vi har ledd og undret oss over hvor mye livet har forandret seg i løpet av det siste året. Jeg hadde jo hørt om "redebygging", men at det skulle bli så omfattende, hadde jeg vel ikke trodd. 

Når det gjelder selve bildet, skal det være Tingeling i skogen. Jeg er ganske fornøyd med tanke på at alt er tegnet på frihånd (men med noe å se etter, selvfølgelig) og at det er det første jeg har malt siden jeg selv var liten, men jeg skulle ønske at jeg hadde øvd meg litt mer før jeg gikk i gang. Selve uttrykket i ansiktet hennes var det vanskeligste å få til - noe som har resultert i et nytt "fint langt i fra, men langt i fra fint-resultat".


Jeg veksler mellom å føle at det er litt sånn: "Se hva mamma har laget til deg" - "Ååå, så fint - NOT", og at jeg er for streng mot meg selv. Jeg er jo veldig fornøyd med deler av det, og kanskje jeg må lære meg å ikke være så selvkritisk.

Jeg tror jeg får gi det litt tid. Jeg blir ofte mer fornøyd med ting jeg har laget etter en stund - da kan jeg liksom se helheten i stedet for bare de små detaljene som jeg gjerne skulle ha endret på.

1 kommentar:

  1. Øving gjer mester! Forøvrig så syns eg det blei veldig bra - i allefall som første maleri! I tillegg så er jo det viktigste at me kosar oss :) Gledar meg allereie til hobbyverkstad i kveld eg ;)

    SvarSlett