En flott helg ble i kveld avsluttet med grilling sammen med søster G og Mr. O. På menyen stod det indrefilet av svin, hjemmelaget potetsalat og vanlig salat.
Jeg brukte grillkongen Craigs oppskrift på potetsalat - tror han kalte den "Bestemors potetsalat", eller noe sånt. Den kan absolutt anbefales for de som har tid til å prøve seg på en hjemmelaget variant. Salaten ble "pimpet" med hjemmelagde krutonger - med stort hell, om jeg får si det selv :-) Enkelt var det også - jeg bare delte loffskiver i terninger og stekte de i olje sammen med hvitløk, urter, salt og pepper.
søndag 29. april 2012
søndag 22. april 2012
Indianarane kjem!
I går ble jeg bokstavlig talt tatt på sengen av mine gode venninner som kom og hentet meg i halv ti-tiden. Jeg og J hadde egentlig planlagt å reise til byn å plukke ut antrekket hans til bryllupet og vi skulle ikke være der før klokken tolv, så jeg skjønte ikke hvorfor han insisterte på å stå opp klokken ni.. Jeg hadde akkurat dradd meg ut av sengen og begynt å kle på meg når jeg hørte et skikkelig bråk utenfor. Jeg fikk så vidt genseren over hodet før det ramlet inn en gjeng med indianere.
Jeg var virkelig ikke forberedt og jeg hadde ingen ide om at jeg skulle drikkes ut denne helgen! Selv om jeg stoler på venninnene mine er det skremmede å ikke ha ide om hva de har planlagt, så nervene var i høyspenn i hele går. Temaet for dagen var indianere og alt var skikkelig gjennomført med tipi, pil og bue, hest og masse fjør. Det verste jeg måtte gjøre var å selge "indianerbusk" og ri på en gyngehest for betaling i senteret. Ganske kleint, men det skal vel være litt sånn når man drikkes ut?
Selv om det var en helt fantastisk dag, er det egentlig ganske deilig å være ferdig med det. Nå kan jeg bare slappe av og glede meg til bryllupet :-)
Jeg var virkelig ikke forberedt og jeg hadde ingen ide om at jeg skulle drikkes ut denne helgen! Selv om jeg stoler på venninnene mine er det skremmede å ikke ha ide om hva de har planlagt, så nervene var i høyspenn i hele går. Temaet for dagen var indianere og alt var skikkelig gjennomført med tipi, pil og bue, hest og masse fjør. Det verste jeg måtte gjøre var å selge "indianerbusk" og ri på en gyngehest for betaling i senteret. Ganske kleint, men det skal vel være litt sånn når man drikkes ut?
Selv om det var en helt fantastisk dag, er det egentlig ganske deilig å være ferdig med det. Nå kan jeg bare slappe av og glede meg til bryllupet :-)
tirsdag 17. april 2012
Inngangspartiet
..vårt har fått en liten vårlig make over med påskeliljer og roser i krukker.
Det er fremdeles mye som gjenstår her bak huset, men det går sakte men sikkert på frem. Litt steinrøys og presenninger er det fremdeles rundt omkring, da..
Nå er vi - eller i hvert fall J - godt i gang med hagen foran huset. Muren langs fortauet er ferdig og hvis alt går etter planen får vi jord i løpet av uken. Jeg gleder meg sånn til å få sådd plen og hekk!
Det er fremdeles mye som gjenstår her bak huset, men det går sakte men sikkert på frem. Litt steinrøys og presenninger er det fremdeles rundt omkring, da..
søndag 15. april 2012
Colour Addict
Bedre sent enn aldri , er det ikke det de sier? Jeg hadde tenkt å delta i denne månedens utfordring på NIB med min nye blå orkide, men slik ble det altså ikke.
Siden jeg synes den er så usedvanlig fin er den plassert på enden av baren på kjøkkenet, slik at den kan ses fra kjøkkenet, spsisestuen og stuen. Nå gjelder det bare å holde liv i den lengst mulig da jeg har hørt rykter om at det egentlig bare er en vanlig hvit orkide og at den vil gjenfødes som nettopp dette neste gang den blomstrer...
torsdag 12. april 2012
Kryddersmør
Etter en relativt lang - og uplanlagt - bloggepause satser jeg nå på å være i gang med regelmessig blogging igjen. Dagens innlegg kommer på oppfordring fra min søster som gjerne ville vite hvordan jeg lager kryddersmør.
Jeg pleier å bruke romtemperert Tine Smør som basis. Alle mengder tar jeg på øyemål - en klatt smør, et lite hvitløksfedd, en knipe salt, litt pepper og et par blader av en eller annen krydderplante. I dag brukte jeg litt basilikum og litt persille.
Den andre varianten jeg pleier å lage er paprikasmør. Dette gjøres på akkurat samme måte, men med grillet paprika i stedet for hvitløk og urter.
Denne varianten av grillet paprika kjøper jeg på Safari og jeg bruker den i nesten alt jeg lager (som passer sammen med paprika selvfølgelig).
Håper noen ble inspirert til å lage sitt eget kryddersmør - det er virkelig like enkelt som det ser ut :-)
Jeg pleier å bruke romtemperert Tine Smør som basis. Alle mengder tar jeg på øyemål - en klatt smør, et lite hvitløksfedd, en knipe salt, litt pepper og et par blader av en eller annen krydderplante. I dag brukte jeg litt basilikum og litt persille.
Så er det bare å kjøre smøret glatt med en stavmikser og servere! Jeg pleier å servere smøret i små skåler fra IKEA, men om man ønsker å gjøre mer ut av det kan man for eksempel fordele det i små silikonformer som fryses en stund før smørfigurene tas ut.
mandag 2. april 2012
Bryllupsinvitasjoner
Nå er mesteparten av invitasjonene levert, så da kan jeg vel vise de her på bloggen. Vi gikk som sagt for en enkel og ganske uformell variant.
Bildet på fremsiden tok vi selv i bryllupet til våre gode venner ,L&A, i fjor sommer. Vi var begge forlovere og veldig glad på deres vegne - samtidig som vi allerede hadde begynt å glede oss til det var vår tur, selvfølgelig :-)
Både konvoluttene og baksiden av invitasjonene ble dekorert med et "digitalt" hjerte som jeg har tegnet selv i paint.
Alt i alt er jeg fornøyd - de ble ganske "oss" og det er jo bra :-) Bryllups-appen på iPaden sier nå at det er 88 dager og cirka 16 timer til den stor dagen, så det begynner jammen å nærme seg!